Garribaldi Cosmo

Garribaldi Cosmo

Sastojci (za jednu osobu):

30 ml votke

30ml campari

15ml sirup od agave

30ml soka od naranče kojem je promijenjena pH vrijednost u limunski sok

15ml aquafabe

Priprema:

Priprema:

1.     Sve sastojke ulijte u šejker

2.     Dobro promiješajte bez leda 15ak sekundi i onda dodajte led i ponovno dobro promiješajte

3.     Izlijteu čašu bez leda

4.     Ukrasite dehidriranom narančom i uživajte

Ponekad želimo u koktelima imati određeni sastojak koji nam odskače od balansa. Primjerice u ovom koktelu koji je varijanta Campari orange ili Garribaldi koktela te Cosmopolitana. Tu sam htio da naranča bude kiselija bez da dodajem limunski sok. Tako da sam naštimao pH vrijednost soka od naranče dodajući mu limunsku kiselinu. Dobijemo isti okus naranče no kiseliji čime možemo dodati zaslađivač i napraviti balans koktela. U ovom koktelu smo koristili Campari i votku kao bazu kojoj smo dodali sok od naranče i agave sirup uz dodatak aquafabe koji nam je dao pjenu koktela. S obzirom da sok od naranče nije dovoljno kiseo da se nosi sa slatkoćom sirupa od agave morali smo mu dodati kiselost, a da usput osjetimo tu svježinu citrusne naranče.

Kako promijeniti pH vrijednost soku od naranče

Da bi sok od naranče zadržao svoj prepoznatljivi okus no ipak dobio više na kiselosti poput soka od limuna potrebno je na litru soka od naranče dodati 52 grama limunske kiseline i dobro promiješati.