Samo hrabro i uživajte u vašem novom omiljenom piću!
Danas učite profesionalne male tajne koktel majstora. Nešto potpuno drukčije i nešto što nije za svakoga, ali vjerujte mi na riječ napraviti ćete preukusan koktel. Bacamo se u zdrave vode.
Većinu vremena povrće je zanemareno u koktel industriji iako pruža ogromne mogućnosti za eksperimentiranje s okusima i sparivanjem s alkoholnim pićima. Povrće koje najčešće koristim u koktelima je krastavac u ljetnim koktelima te mrkva i cikla u zimskim koktelima.
Ovdje postoje još razna druga povrća koja se mogu iskoristiti poput rajčice, jalapeno papričice, đumbira i mnogih drugih. Danas ćete naučiti kako napraviti koktel s mrkvom za dnevnu dozu zdravlja. I da vas gin malo zagrije. Ukoliko ne volite gin možete ga zamijeniti za votku s time da okus neće biti isti jer će votka više prepustiti da drugi okusi u koktelu preuzmu primat.
Za ovo piće će vam trebati sokovnik kojim možete napraviti sok od mrkve, a ukoliko ga nemate probajte naći sok od mrkve u odjelima zdravom hranom. Najbolje je da koristite domaći sirup od bazge koji možete sami napraviti ili kupiti od OPG.
Ukoliko ne želite to kupovati možete sami napraviti sirup od ružmarina koji će dati malo zemljastiji okus umjesto bazginog cvjetnog i to na način da stavite jednaki omjer vode i šećera po težini u lončić, dodate par grančica ružmarina i zagrijavate i miješate na štednjaku dok se šećer ne otopi te ostavite tako da se ohladi pola sata te onda procijedite.
Džin se odlično slaže s bazgom i sa ružmarinom pa za koju opciju se odlučite koktel će biti odličan. Za one hrabre recept koji sam smislio sadrži i vodu od slanutka takozvanu aquafabu koja daje pjenu koktelu. Znači iz konzerve slanutka samo dodajte 20ml vode u koktel i promiješajte.